Цените на петрола се покачиха в петък, насочвайки се към

...
Цените на петрола се покачиха в петък, насочвайки се към
Коментари Харесай

Петролът върви уверено нагоре и чупи нови рекорди

Цените на петрола се повишиха в петък, насочвайки се към седми следващ седмичен растеж, до момента в който вложителите са обезпокоени поради възможни проблеми с доставките, геополитическото напрежение и студения климат в Съединени американски щати, оповестява Reuters.

Суровият нефт Брент нарастна с 0.5% до 91.53 $ за барел, откакто в четвъртък се увеличи с 1.16 $.

Американският лек недопечен нефт (WTI) нарастна с 0.6% до 90.79 $ за барел, откакто нарастна с 2.01 $ предходния ден. Сортът трансферира прихологическата граница от 90 $ за барел, което се случва за първи път от октомври 2014 година

Тази седмица растежът на цената на черното злато бе провокиран от разнообразни фактори. Инвеститорите показаха подозрения до каква степен Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, известни дружно като ОПЕК+, могат да доближат контрактуваното нарастване на доставките. В същото време играчите на пазара са мощно обезпокоени от геополитическото напрежение в Източна Европа и Близкия изток. Студеното време в Тексас, Съединени американски щати, породено от мощна стихия, която връхлетя тази седмица, нарушавайки добивът на нефт в Пермския басейн, повлия мощно да доставките.

Цената на петрола продължава да се базира на мощни основи ", сподели шефът в основания с Сингапур JTD Energy Services Pte. Джон Дрискол. „ ОПЕК продължава да не доближава целевите нива на доставките, макар че се ангажира с по-добри резултати. “

В сряда ОПЕК+ се споразумя за следващото гладко нарастване на предлагането с 400 хиляди барела на ден през март.

В средносрочен проект обаче някои анализатори чакат петролният пазар да изпадне в остатък и то още през идващото тримесечие, което ще стопира настоящето повишаване на цените.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР