Цените на петрола падат на фона на общото намаляване на

...
Цените на петрола падат на фона на общото намаляване на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява въпреки проблемите в Червено море

Цените на петрола падат на фона на общото понижаване на търсенето и укрепването на американския $. Тази сутринта фючърсите за март месец на сорта Brent на борсата в Лондон са $77,66 за барел, което е с над 60 цента или 0,8% по-ниско в сравнение с при затварянето на предходната комерсиална линия.

Вчера тези договори още веднъж белязаха понижение, въпреки и с по-малко, стигайки до $78,29 за барел.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 43 цента или 0,59 на 100 до 71,97 $ за барел. Фючърсите на петрол WTI за февруари при електронната търговия на Нюйоркската борса падат с 0.9% до $71,75 за барел, при намаляване през вчерашния ден на тези договори с $0,28 (0,4%) до $72,4 за барел.

Силният $ лимитира търсенето на петрол от страна на купувачите, които заплащат с други валути.

Според анализатори пазарите все още правят оценка вероятните резултати от проблемите с мореплаването в Червено море, само че реакцията към този момент е лимитирана, защото на този стадий няма спад на добивите.

Британският петролен колос " Шел " (Shell) спря танкерите си от прекосяване през Червено море, откакто Съединени американски щати и Англия започнаха да обстрелват обекти на йеменските бунтовници хуси, само че " Шеврон " (Chevron) продължава да употребява маршрутите през проблематичния район.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР