Цените на петрола отново започнаха да се повишават в днешната

...
Цените на петрола отново започнаха да се повишават в днешната
Коментари Харесай

Нов ръст в цената на петрола по борсите, хукна към $115 за барел

Цените на петрола още веднъж започнаха да се покачват в днешната търговия, откакто ден по-рано доближиха рекордни стойности от съвсем десетилетие, само че след това спаднаха съществено, оповестяват международните организации.

Инвеститорите наблюдават хода на войната в Украйна и съпътстващите я наказания против Русия, които вещаят неизбежно спиране на съветските петролни доставки.

Малка вяра за баланс на пазара дава опцията за реализиране на нуклеарна договорка с Техеран, което би извадило на пазара милиони барели ирански нефт. Засега страните от ОПЕК+ се въздържат да покачат по-рязко добива, което в допълнение помпа цените.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, с доставка през май се повишиха с 2,06 % до 112,52 $ за барел. В хода на комерсиалната сесия оптималната достигната стойност беше 114,23 $.

Американският лек недопечен нефт с доставка през април се повиши с 2,2 % до 110,04 $ за барел, а по-рано през сесията доближи 112,84 $.

Новините за повишаване на цените на интернационалните пазари доведоха до големи опашки по българските бензиностанции, без значение от уверенията, че ресурси от горива има, доставките не са прекъснати, а цената няма да скочи внезапно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР