Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска

...
Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска
Коментари Харесай

Петролът задържа цена

Цените на петрола останаха съвсем без смяна в днешната азиатска търговия, като вложителите наблюдават почналата през вчерашния ден обиколка на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Близкия изток, по време на която ще се разискват опциите за помирение сред Израел и " Хамас ", съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция. 

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, спаднаха с 2 цента до 77,97 $ за барел. Американският лек недопечен нефт загуби 3 цента до 72,75 $ за барел.

И двата сорта нарастнаха през вчерашния ден с към %, а покачването на цената беше първо от четири търговски сесии насам.

Вчера Блинкън се срещна с престолонаследника и де факто държател на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, като палестинците се надяват на реализиране на помирение преди Израел да нападна граничния град Рафа, където сега са намерили заслон половината от жителите на Ивицата Газа.

Предложението за помирение, показано предходната седмица от катарските и египетските медиатори, чака отговора на " Хамас ", които обаче желаят повече гаранции, с цел да прекратят продължаващия към този момент четири месеца спор.

Същевременно Съединени американски щати не престават акцията си против йеменските хуси, чиито офанзиви в Червено море заплашват световната търговия. През миналата нощ е бил обстрелян английски транспортен съд близо до пристанище Ходейда, въпреки и без съществени последствия.

Пазарите чакат и данните за американските ресурси от недопечен нефт, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден. Петима анализатори, запитани от Ройтерс, са изразили упования, че през предходната седмица те са се повишили с 2,1 милиона барела.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР