Премиерът проведе поредна работна среща с представители на ЦИК във

...
Премиерът проведе поредна работна среща с представители на ЦИК във
Коментари Харесай

Премиерът Главчев проведе работна среща с ЦИК

Премиерът организира поредна работна среща с представители на ЦИК по отношение на обезпечаването на почтени и транспарантни избори на 9 юни 2024 година, оповестиха от държавната осведомителна работа. 

На нея участваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова и на електронното ръководство Валентин Мундров, заместник-министърът на външните работи Иван Кондов и на превоза и известията Димитър Недялков, както и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев. 

Председателят на ЦИК увери членовете на служебния кабинет, че подготовката за парламентарния и европейския избор върви обикновено. „ Избирателната комисия към този момент е стартирала разяснителна акция и за двата типа избори. В идващите дни ще наблегнем на вярното отбелязване първо в квадратчето с номера на определената партия, коалиция или самостоятелен претендент при гласуването с хартиени бюлетини, с цел да бъде понижен броят на недействителните бюлетини “, сподели още Нейкова.

Премиерът Главчев посочи, че дейностите по засвидетелствуване на сходството на машините също върви по график и се чака процесът да завърши до 26 май 2024 година Той акцентира, че държавното управление ще продължи непрекъснатата връзка с ЦИК, с цел да бъдат решавани всички значими въпроси.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР