Цените на жилищата в Обединеното кралство паднаха с най-стръмния си

...
Цените на жилищата в Обединеното кралство паднаха с най-стръмния си
Коментари Харесай

Цените на жилищата във Великобритания падат с най-бързия темп от 5 години насам

Цените на жилищата в Обединеното кралство паднаха с най-стръмния си ритъм от август от 2018 година насам, оповестяват английските медии. Причина за това е  свиването на разноските за живот и растящите лихвени проценти, разясняват брокери.

През август междинните цени на парцелите са паднали с 1,9 % спрямо юли месец, съгласно данни от уеб страницата за парцели. Това значи, че най-търсените къщи на Острова през днешния ден се продават за £364 895. През юли цената беше £371 907.
 Снимка 569888
Източник:

Цените на парцелите са се намалили приблизително с 0,1% спрямо август предходната година и това е първият годишен спад на офертните цени от 2019 година На този декор броят на контрактуваните продажби през днешния ден е с 15 % по-нисък, в сравнение с през 2019 година

" По-високите ипотечни лихви значат, че доста хора ще би трябвало да спрат проектите си за пренасяне към този момент ", разясняват от Rightmove.

Това е последният симптом, че жилищният пазар на Англия е обиден от инфлационния напън върху приходите на семействата и повишението на лихвените проценти до най-високото равнище от 2008 година насам.
 Имотният пазар на Англия е в най-големия си спад от световната финансова рецесия от преди десетилетие
Имотният пазар на Англия е в най-големия си спад от световната финансова рецесия от преди десетилетие

Досега пазарът успяваше някак да избегне сходен срив

В началото на август се видя, че спадът на цените на жилищата в Обединеното кралство е по-забележим, най-много след скока в разноските за заеми. Това попречва търсенето от евентуални купувачи, съгласно един най-големите ипотечни кредитори в страната.

Данните на Nationwide Building Society демонстрираха спад от 3,8% по отношение на миналата година или най-вече от 2009 година Този ритъм е по-бърз от спада от 3,5% през юли месец.

13-те нараствания на лихвените проценти от Bank of England от края на 2021 година са попречили купувачите да заплащат повече за парцели. Сега пазарът е в най-големия си спад от световната финансова рецесия преди повече от десетилетие, като съгласно множеството упования тази наклонност ще продължи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР