Цените на имотите в един от най-големите пазари в света

...
Цените на имотите в един от най-големите пазари в света
Коментари Харесай

Цените на жилищата в един от най-големите пазари в света са толкова високи, че дори собствениците на имот искат да видят спад

Цените на парцелите в един от най-големите пазари в света удариха такива върхове, че към този момент даже притежателите на жилища желаят да видят спад в цените. Или най-малко по този начин гласи изследване, което допуска, че някои притежатели са подготвени да се откажат от част от своето благосъстояние в името на това достъпността за другите да се усъвършенства.

Близо 70% от интервюираните счита, че биха били удовлетворени, в случай че видят спад на цените на жилищата, се споделя в изследването, извършено от Nanos Research измежду над 1 000 канадски жители за Bloomberg News.

Що се отнася до въпроса по какъв начин страната би трябвало да се оправя с високите цени на парцелите, пожеланият вид на канадците е да се построят повече домове, по-бързо, в това число субсидирани от държавното управление. 12% пък настояват, че най-хубавият вид е ограничението на имиграцията.

" Проучването демонстрира, че канадците считат, че недвижимите парцели са надценени и болшинството няма да имат проблем, в случай че цените на жилищата паднат ", съобщи социологът Ник Нанос.
 Цените в Канада ще се повишат с 8,5% до края на 2023, макар повдигането на лихвите
Цените на втория максимален пазар на парцели в света ще се повишат с 8,5% до края на 2023, макар повдигането на лихвите

Каква е повода?

Приблизително две трети от канадските семейства имат собствен дом и констатациите наподобява опонират на мъдростта, че притежателите на жилища желаят единствено цените да се повишават.

Надценените парцели се трансфораха в политически проблем за премиера Джъстин Трюдо, а наемите на жилищата скочиха и нарасналите лихви по ипотечните заеми направиха покупката на жилище още по-недостъпна за доста младежи.

Новият министър на жилищното строителство Шон Фрейзър зави наскоро, че желае да усъвършенства достъпността, без да понижава цените, макар че не е ясно по какъв начин държавното управление ще реализира тази концепция.

Цената на жилище в Канада се е нараснала приблизително с над два пъти през последното десетилетие до 755 000 канадски $ (556 000 долара). В Торонто и Ванкувър вноските по ипотеката гълтам по-голямата част от приходите на семействата, съгласно икономисти от National Bank of Canada.

В 10 огромни града ипотечните вноски изяждат към 59% от приходите на семействата, счита банката. Изчислението се основава на заплащания по ипотечни заеми.

Повече нови жилища наподобява е най-популярното решение за интервюираните канадци в изследването на Nanos, като 23% считат, че това е най-хубавият метод за понижаване на разноските за жилища. Около 22% приканват за повече жилища, субсидирани от държавното управление, а 21% споделят, че главен приоритет би трябвало да бъде намаляването на лихвите по ипотечните заеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР