Цените на едро на някои хранителни продукти тръгнаха нагоре. Така

...
Цените на едро на някои хранителни продукти тръгнаха нагоре. Така
Коментари Харесай

“Не е както преди“: Коледната трапеза ни излиза все по-скъпо

Цените на едро на някои хранителни артикули потеглиха нагоре. Така напримерцената на краставиците за последната седмица скочи с повече от 15 %. Поскъпване има и при яйцата, маслото, свинското и пилешкото месо. Как ще посрещнем празниците и защо ще ни стигнат парите за коледната софра?

Около 500 лв. ще отдели фамилията на Таня от Монтана, с цел да посрещне коледните празници. Според нея цените са високи и поевтиняване в магазините не вижда.

„ Разбира се, че би трябвало да паднат цените на главните хранителни артикули, тъй като са много скъпи, предвид на това, което получаваме като приходи.10 яйца са 5 лв.. Разбира се, че са в опаковка и това оскъпява продукта “, споделя Таня Ценова пред.

Скромна или не, софра за Бъдни вечер и Коледа ще има във всеки дом, описват пазаруващите. Тази година Камелия е планувала да изхарчи към 800 лв. за дарове и храна.

„ Ще има от всичко, аз доста обичам да приготвям богата софра. Но цените, по какъв начин ви се костват? Завишени са. Не е както преди. От предходната година до момента - повишени са. Има ли цени, които са надолу? Не съм забелязала “, съобщи Камелия Цолова.

Хората разясняват, че самодейността „ Достъпно за вас “ не са я срещали в магазините, по тази причина разчитат на промоциите. А цените всеки ден ги шокират. На пазара в Монтана връзка свежи подправки се продават за 2 лв.. Търговците регистрират покачване на някои плодове и зеленчуци.

„ Повишение на краставицата има, има и на розовия домат. А на нещо намаляване? Не, дори и на гъбата цената потегли нагоре. На какво се дължи това съгласно вас? Не мога да ви кажа, нечиста сделка “, заявиПетранка Илиева, продавач.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР