Цените на агнешкото тази година ще бъдат непосилни за голяма

...
Цените на агнешкото тази година ще бъдат непосилни за голяма
Коментари Харесай

Ако парите не стигат за агнешко, поне една дроб сарма да сложим за Великден – рецептата

Цените на агнешкото тази година ще бъдат непостижими за огромна част от българите. От друга страна, традицията за Великден повелява на трапезата ни да участва вкусното месце. Ако не купим агънце, то най-малко можем да си създадем дроб сарма. На страницата на профилирания сайт gotvach.bg откриваме рецептата за Празнична дроб сарма.

Необходими артикули:

– агнешки комплект - към 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)

– ориз - 1 ч.ч.

– червен пипер - 1 с.л.

– зелен лук - 2 връзки

– лук - 2 глави остарял

– олио - 3 с.л.

– джоджен - 1 връзка

– магданоз - 1 връзка

– вода

– сол на усет

За заливката

– яйца - 3 бр.

– кисело мляко - 200 г

– сол - на усет

Начин на подготвяне:

Сварете авансово белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата типа лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на късчета. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни части сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте към 5 минути. Добавете ориза. Пържете с безредие, до момента в който оризът стане стъклен.

Добавете аления пипер и сол на усет и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза прибавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в мощна фурна на 180 градуса за към 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете до златисто.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР