Цената на златото в понеделник расте в рамките на корекция,

...
Цената на златото в понеделник расте в рамките на корекция,
Коментари Харесай

Стойността на златото расте след най-силният си спад от декември


Цената на златото в понеделник пораства в границите на промяна, откакто преди този момент доближи до най-ниското си равнище от декември предходната година, сочат данните от търговията.

Цената на августовския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 3,2 $, или с 0,24 % до 1244,4 $ за тройунция. В края на предходната седмица цената на скъпоценния метал спадна до 1236,7 $, което е най-ниското равнище от декември. Стойността на фючърса за юли за среброто се усили с 0,32 % - до 15,86 $ за унция.

„ Отрицателната ценова наклонност, наблюдаваща се през последната седмица, без значение от усилването на безрисковите настроения сочи за това, че златото губи своята прелест като безвреден актив, цитира организация Market Watch мнението на анализатора от FXTM (Lukman Otunuga. Експертът обръща внимание на това, че проблемите в световната търговия не да довели до повишаване на скъпоценния метал.

През предходната седмица управляващите в Съединени американски щати обявиха, че са подготвени да вкарат спомагателни мита от 10 % върху артикули от Китай за сумата от 200 милиарда $, напомнят наблюдаващи. Министерство на търговията на Китай разясняват дейностите на Съединени американски щати като изцяло неприемливи.

Златото обичайно се счита за безрисков актив. Търсенето на скъпоценния метал се покачва в интервали на геополитическо напрежение, а при намаляване на това напрежение цената се намалява.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР