Цената на златото в четвъртък сутринта спадна забележимо след заседанието

...
Цената на златото в четвъртък сутринта спадна забележимо след заседанието
Коментари Харесай

Златото значително поевтиня след заседанието на Фед

Цената на златото в четвъртък сутринта спадна видимо след съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати и изказванията за идното нарастване на главния лихвен %.

Според данните от днешната търговия цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк понижава с 15,95 $, или 0,87%, до 1813,75 $ за тройунция.

В същото време мартенските фючърси за среброто поевтиняват с 1,95% до $23,343 за унция.

Благородният метал продължава да губи позиции след януарското съвещание на американската централна банка. Според резултатите, оповестени предния ден, Фед разгласи, че като се вземе поради инфлацията и положението на пазара на труда, скоро може да е подобаващ миг за повишение на базовата рента на рефинансиране. Регулаторът също по този начин удостовери проекта си да приключи програмата за назад изкупуване на финансови активи от пазара до март.

Последвалото подсилване на $ направи златото по-малко налично за вложителите при закупуването му в друга валута. Американските пари сега уверено поскъпват по отношение на другите големи международни валути, а показателят на $ (обменният курс на $ по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) нараства с 0,7% до 96,62 пункта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР