Цената на златото премина към символично понижение в сряда сутринта

...
Цената на златото премина към символично понижение в сряда сутринта
Коментари Харесай

Цената на златото остава колеблива


Цената на златото мина към алегорично намаляване в сряда сутринта след покачването по-рано, поради политическото напрежение по отношение на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай, новите събития, свързани с спора в Сирия и глобите на Съединени американски щати против редица компании и персони от Русия, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на фючърса за юни за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се намали едва към този момент с 0,5 $ или 0,04 % до 1345,4 $ за тройунция. Стойността на фючърса за месец май за среброто спадна с 0,19 % до 16,57 $ за унция. Инвеститорите се пробват да оценят по какъв начин по-нататък ще продължат да се развиват главните геополитически събития.

„ Сега се случва доста от всичко – китайско-американска комерсиална война, вероятен боен удар върху Сирия от страна на Съединени американски щати, който прелива в глобите на Съединени американски щати към Русия. Всичко това оказва доста мощно въздействие върху пазара на злато “, цитира организация Ройтерс мнението на мениджъра от филиала в Токио на CIBC Standard Bank, Yuichi Ikemizu. Анализатора изяснява също по този начин, че след известието на китайския държавен глава Си Дзинпин за отварянето на китайската стопанска система безпокойството малко е поотслабнало, само че остават терзанията поради администрацията на Тръмп.
Ккато е известно, през април Съединени американски щати взеха решение за въвеждане на нови мита за 1,3 хиляди китайски артикули. В отговор Държавният съвет на Китай даде обещание да вкара мита от 25 % за 106 категории артикули от Съединени американски щати. В същото време в изявлението си на годишния Азиатски стопански конгрес Си Дзинпин даде обещание да понижи митата за импорт на коли в страната и да предприеме стъпки за отваряне на китайските пазари за непознатите компании. Това от своя страна насочи вниманието на вложителите към опитите за споразумяване на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

В същото време вложителите обръщат внимание на въведените в петък нови наказания от Съединени американски щати против Русия. В листата попаднаха редица огромни предприемачи, както и следените от тях компании. В частност да вземем за пример Олег Дерипаска и следените от него En+ Group, групата ГАЗ и фирмите в „ Русал “, Виктор Векселберг и групата „ Ренова “, а също по този начин Сулейман Керимов, Кирил Шамалов, ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер, ръководителят на ВТБ Андрей Костин. Това решение на американските ръководещи провокира всеобща ликвидация на активите в рубли в понеделник, а във вторник курсът на рублата означи внезапен спад.

Освен това, във вторник съгласно данните от гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по плана за следствие на химическата офанзива в Сирия, предлагането на Русия бе отклонено. Документът бе подсилен от шест страни, от които два непрекъснати члена на Съвета за сигурност. Срещу документа се оповестиха седем страни членки на Съвета, две се въздържаха. Гласуването се състоя след разискване на американския план за резолюция за установяване на нови задача, което бе блокирано от Русия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР