Цената на яйцата за Великден ще се запази на сегашните

...
Цената на яйцата за Великден ще се запази на сегашните
Коментари Харесай

При свръхпроизводство на яйця у нас, цената им за Великден няма да падне

Цената на яйцата за Великден ще се резервира на сегашните си равнища, предвижда за БНР Даниел Божанков, ръководител на Асоциацията на промишленото птицевъдство.

„ По данни на Евростат цената на едно яйце е към 30 стотинки без Данък добавена стойност “, добави Божанков и посочи, че става дума за цена на едро.

„ На едро цената на българските яйца е измежду най-ниските в Европа, което е главната причина за търсенето “, похвали се шефът на Асоциацията на промишленото птицевъдство.

По думите му 5 милиона яйца дневно се създават у нас, а консумираме към 3 милиона.

„ В България има свръхпроизводство на продукта и по тази причина се търсят и нови пазари. Близо 20% от продукцията излиза за пазари в Гърция и Франция “, означи Божанков.

Междувременно по данни на Евростат България е на четвърто място измежду страните от Европейския съюз, в които през януари яйцата нарастват най-вече по отношение на първия месец на миналата година.

Даниел Божанков счита, че цената на яйцата за потребителя може скоро да се намали, защото цените на фуражите и горивата са почнали леко да спадат.

„ Сега, несъмнено, има еуфория към Великден. Надяваме се да няма ескалации от страна на търговците “, надява се Божанков и посочи, че е доста мъчно да се вършат прогнози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР