Цената на петрола може да се повиши до 125 долара

...
Цената на петрола може да се повиши до 125 долара
Коментари Харесай

При таван на цените на руския петрол - каква ще е реакцията на международните пазари

Цената на петрола може да се увеличи до 125 $ за барел, защото реакцията на Русия на слагането на " таван " на цените заплашва в допълнение да понижи доставките за международния пазар. Това предизвести Доминик Шнайдер, водещ пълководец по суровинните артикули във финансовата компания UBS Global Wealth Management, в изявление за CNBC.

Москва ясно даде да се разбере, че е подготвена да понижи добива, в случай че страните от Г-7 въпреки всичко наложат " таван " на цените на нейния нефт. Русия предизвести, че тази мярка ще навреди преди всичко на създалите проекта. По думите на Шнайдер, в следствие, светът може да загуби още 1 милион барела дневно тъкмо сега, когато международният пазар на нефт към този момент е в недостиг, след решението на ОПЕК+ да понижи добива с 2 млн. барела на денонощие.

" Руснаците ясно споделиха: " Ако се опитате да ни принудите да се съгласим с ограничаване на цените, ние просто няма да ви доставяме нефт ", разяснява Шнайдер. " Този ​​вид обстановка значи, че още 1 милион барела нефт дневно доставки на международния пазар, в този момент са изложени на риск.
 ОАЕ желаят предварително да усилят добива си на нефт, какво ги стопира
Основен съперник на Русия желае предварително да усили добива си на нефт, какво го стопира

Амбициозните проекти се планува да се осъществят от националната компания Adnoc

Тъй като добивът продължава да понижава, ще забележим цените на нефта да порастват. Сметката е елементарна. И ние считаме, че цената на петрола може да доближи (скоро) $110-125 за барел ", прибавя стратегът от UBS Global Wealth Management.

Страните от Г-7 - Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати - се договориха да наложат " таван " на цените на съветския нефт, в опит да лимитират приходите на Москва, и по този метод способността й да финансира военните дейности в Украйна.

Пред тях обаче в тази връзка стои съвсем непостижима задача, а точно, да убедят страни като Китай и Индия, които купуват огромни количества съветски нефт, да се причислят към техните проекти.
 ОПЕК+ редуцира фрапантно добива на нефт
ОПЕК+ редуцира фрапантно добива на нефт

Очакванията бяха за по-малко понижение или за опазване на досегашното състояние

Междувременно сред Съединени американски щати и ОПЕК+ - и преди всичко неговият в действителност водач Саудитска Арабия - нарастват съществени различия, откакто петролният картел на 5 октомври реши да понижи добива с 2 милиона барела петрол дневно.

Мнозина преглеждат това решение като неуважение към напъните на администрацията на президента Байдън да ограничи покачването на цените на петрола, и затова, на бензина в Съединени американски щати. В отговор на решението за редуциране на добива на петрол, Белият дом упрекна картела в сговор с Русия.

Така обстановката става все по-сложна, счита Шнайдер. Обаче, по думите му, Съединени американски щати към момента имат някои благоприятни условия за това, по какъв начин да облекчат недостига на нефт на международния пазар. Например, те могат да освободят спомагателни количества от своя стратегически петролен запас.
 Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола
Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола

Анализатори от Bank of America назоваха 8 съществени рискови фактори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР