Цената на петрола активно се понижава в четвъртък сутрин след

...
Цената на петрола активно се понижава в четвъртък сутрин след
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след силен ръст на запасите в САЩ и коментари от Фед

Цената на петрола интензивно се намалява в четвъртък заран след спад и предния ден, вложителите правят оценка сигналите за увеличение на запасите от гориво в Съединени американски щати и изказванията на представители на Федералния запас.

Мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 ч. българско време се търгуват по 84,05 $ за барел, което е с 0,92 $ по-малко, в сравнение с при затварянето на миналата сесия. В сряда цената на тези договори спадна с $0,94 (1,1%) до $84,98 за барел.

В същото време цената на февруарските фючърси за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) е 78,26 $ за барел, което е с 1,22 $ по-евтино от крайната стойност на миналата сесия. След резултатите на търговията в сряда WTI поевтиня с $0,7 (0,9%) до $79,48 за барел.

Вчера петролът имаше волатилна сесия: по време на борсовата търговия котировките актуализираха върховете си от началото на декември, само че по-късно се минаха към намаляване след изказванията на шефа на Федералната аварийна банка на Сейнт Луис Джеймс Балард.

Балард сподели в изявление за The Wall Street Journal, че централната банка на Съединени американски щати би трябвало да продължи да покачва главния си лихвен %, с цел да облекчи инфлационния напън, макар последните статистически данни, показващи закъснение на стопанската система.

" Тези думи ускориха опасенията, че Фед може да увеличи лихвените проценти още веднъж с 50 базисни пункта на идната среща ", сподели Фил Флин, старши пазарен анализатор в The Price Futures Group.

Освен това данните, оповестени в четвъртък вечерта от Американския петролен институт (API), демонстрират нарастване на петролните ресурси в Съединени американски щати със 7,6 милиона барела предходната седмица. Седмица по-рано стоковите запаси от суровината бяха нарастнали с 14,87 милиона барела.

Официалният отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще бъде оповестен в по-късно в четвъртък, по- късно от нормалното по отношение на честването на Деня на Мартин Лутър Кинг в понеделник.

Анкетирани от WSJ анализатори предвиждат, че петролните запаси са намалели с 1,1 милиона барела през седмицата, завършила на 13 януари. Проучването е извършено преди публикуването на данните от API.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР