Цената на никела в хода на търговията на Лондонската метална

...
Цената на никела в хода на търговията на Лондонската метална
Коментари Харесай

Цената на никела надхвърли десетгодишен максимум

Цената на никела в хода на търговията на Лондонската железна борса (LME) в понеделник се повиши над 24,6 хиляди $ за звук за първи път от август 2011 година, предава, цитирайки борсовите данни.

Към 10:53 московско време цената на метала се увеличи с 1,93% до 24 610 $ за звук. До 12:01 московско време цената на никела се забави, като се търгуваше на 24 530 $ за звук (+1,6%).

" Цената на никела се повишава на фона на предстоящото нарастване на търсенето на метала в Китай с помощта на ограниченията, оповестени от локалните управляващи за стимулиране на стопанската система. Китайските производители на неръждаема стомана употребяват повече от половината от международното произвеждане на никел ", разяснява пред ТАСС Дмитрий Смолин, старши анализатор по металургия в капиталова банка " Синара ". 

" През последните месеци борсовите ресурси от никел понижават и в този момент са на относително ниски равнища, което също способства за повишение на цената на метала. Освен това вероятните западни наказания против Русия също могат да бъдат един от факторите за повишение на цената на никела, защото страната ни е един от основните производители и надлежно снабдители на този метал на международния пазар ", означи Смолин. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР