Цената на никела се повиши до най-високото си ниво от

...
Цената на никела се повиши до най-високото си ниво от
Коментари Харесай

Никелът не е бил толкова скъп от 2011 година насам

Цената на никела се увеличи до най-високото си равнище от повече от десетилетие. Тя доближи равнище от 25 055 $ за звук, главно заради нарасналото търсене от страна на огромните производители на коли, намаляването на запасите и надлежно опасенията от недостиг на пазара.

По-конкретно, цената на никела на Лондонската железна борса (LME) се увеличи до най-високото си равнище от януари 2011 година. На 21 февруари оптималната цена на фючърсите на никела се увеличи с 1,3% до 25 055,5 $ за звук.

Цените на никела на Лондонската железна борса се покачиха в понеделник до най-високото си равнище от повече от десетилетие на фона на дребните ресурси от метала в складовете и нарасналото геополитическо напрежение, написа Ройтерс.

Запасите от никел в складовете, следени от борсата LME, са намалели с към 69% по отношение на април предходната година, до едвам 83,3 хиляди тона, заяви организацията.

За цялата 2021 година, цената на метала на борсата LME се е повишила с 25%. А единствено от началото на 2022 година, никелът нарастна с към 21%.
 Недостигът на никел може да се окаже спънка пред електрическите автомобили
Недостигът на този метал може да се окаже спънка пред електрическите автомобили

Цената му подскочи със 70 % през 2019 година до $18 000 за тон
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР