Цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт

...
Цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт
Коментари Харесай

Поскъпват билетите за градски транспорт във Варна

Цената на хартиения билет за пътешестване с всеобщия градски превоз във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се трансформира на 1,60 лева за 60 минути времепътуване и 2,40 лева за 90 минути времепътуване. Всички останали цени остават непроменени, оповестяват от общинското дружество ТАСРУД.

В град Варна цената на билета за пътешестване не е променяна от 2008 година. Новите цени са утвърдени на последната сесия на Общинския съвет, като повода е бързо изменящата се икономическа обстановка, повишението цената на горивата и енергоресурсите в международен мащаб и на локално равнище, пониженият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разноските при осъществяването на услугите по публичен транспорт на пасажери, стимулират решението си от общинското дружество.

" Цените на картите остават същите ". Това разгласи Милко Лалев , който е шеф на общинското дружество ТАСРУД, което се занимава с интегрираната електронна система, която е въведена във Врана:

" Цената на картата за учащи остава същата, цената за картите за пенсионерите остават същите, цената на предплатената карта за 10+1 пътешестване остава същата. При 10 лв. цена на тази карта получавате 11 часа време пътешестване. Това значи, че в транспортното средство би трябвало да си изберете във валидиращото устройство продукта, който желаете да ползвате, т.е. в случай че избирате 60-минутно пътешестване, можете да си закупите 11 такива пътувания. Ако ползвате 90-минутно пътешестване, надлежно ще извършите по-малък брой пътувания ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниела Стойнова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР