Цената на двата основни сорта петрол отново тръгнаха надолу, след

...
Цената на двата основни сорта петрол отново тръгнаха надолу, след
Коментари Харесай

Цената на петрола отново тръгна към спад


Цената на двата съществени сорта нефт още веднъж потеглиха надолу, откакто в границите на търговията на предходната сесия бе маркиран напредък. Търговията в утринните часове на 20 декември е извънредно динамична, сочат данните.

Стойността на януарския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази заран започва с намаляване от 0,25 % и се котира при цена от 66,59 $ за барел. В понеделник договорът за Brent нарастна доста едва – с 0,04 % до 66,79 $ за барел.

Фючърсът за януари за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) от своя страна се търгува при цена от 57,14 $ за барел. Според данните от 19 ноември договорът нарастна с 0,52 $ или 0,92 % - до 57,2 $ за барел.

Пазарът в понеделник бе подсилен от появилата се информация в медиите за това, че страните от Европейския съюз поддържат предлагането на Франция за наказания против двама жители на Иран, които се свързват с неотдавнашно нахлуване на заседание на иранската съпротива в Париж, написа MarketWatch. Както излиза наяве от обявата, това са надали не сигнали за търговците, че и Европейски Съюз, сходно на Съединени американски щати ще заеме по-твърда позиция във връзка с Иран. Като се позволява, че този път изключения от търговията с нефт няма да има.

Медията обаче пропуща да разяснява фактът, че таи информация и интерпретирането й идват в миг, в който Европейски Съюз от края на предходната седмица продължава да популяризира информацията за това, че към момента създава механизма за отбрана на фирмите, търгуващи с Иран.
Инвеститорите не престават да правят оценка вероятността от вземането на решение от страните от ОПЕК+ за понижаване на добива по време на съвещанието през декември. По-рано през този месец тази опция към този момент бе коментирана от министъра на енергетиката на Саудитска Арабия, съгласно който това е възможно при положение на резистентен недостиг.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР