Цената на биткойна се удвои за по-малко от месец, достигайки

...
Цената на биткойна се удвои за по-малко от месец, достигайки
Коментари Харесай

Бенк ъф Америка: Биткойнът изглежда като майката на балоните

Цената на биткойна се удвои за по-малко от месец, достигайки над 40 000 $. Но до момента в който криптоинвеститорите споделят, че забележителният скок е оневинен, някои специалисти от Уолстрийт са на мнение, че това няма да свърши добре.

Настоящите промени в цената може би са следващия образец за спекулативна фикс идея. Биткойнът наподобява като "майката на балоните ", счита Майкъл Хартнет - водещ валутен пълководец на "Бенк ъф Америка ", представен от.

Хартнет акцентира, че повишаването в цената на биткойна, което е към 1000% от началото на 2019 година насам, е много по-голямо спрямо повишаването на някои други активи, които през последните десетилетия са отбелязвали незабравим напредък.

Валутният пълководец напомня за ударното повишаване на златото с 400% в края на 70-те години на предишния век, както и някои други спекулативни мании - японските акции през 80-те години, тайландския пазар за скъпи бумаги през 90-те години и цените на парцелите при започване на 21 век.

Майкъл Хартнет припомня, че всичките тези браншове са се наслаждавали на трицифрен напредък, само че в следствие са се приземили с гневна мощ.

Все отново той не планува срив на цените на биткойна, а допуска, че възходът на криптовалутата е просто следващ образец за мощно спекулативно държание на вложителите.

Въпреки всичко, последователите на вложенията в биткойн не престават да са уверени, че цената на цифровата монета няма да спре да се повишава. Те се базират на все по-масовото разбиране на криптовалутата във финансовия свят. Например от страна на компании като PayPal и Square.

Инвеститорите демонстрираха неуважение към предизвестията на "Бенк ъф Америка " и в петък биткойнът още веднъж повиши цената си, която в действителност отбелязва 20% нарастване през последните пет дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР