Цената на bitcoin първоначално скочи след новините за отказа от

...
Цената на bitcoin първоначално скочи след новините за отказа от
Коментари Харесай

Bitcoin обществото се отказа от промени по криптовалутата

Цената на bitcoin в началото скочи след новините за отхвърли от промени, след което потегли стремително надолу

© Dado Ruvic Още по тематиката
Bitcoin не може да спре да нараства

Криптовалутата подмина няколко крайъгълни камъка за доста малко време
4 ное 2017
CME стартира търговия с фючърси върху bitcoin

Новината от най-големия международен оператор разсъни нова вълна от интерес към криптовалутата
1 ное 2017
Вълка от Уолстрийт: Криптовалутите са най-голямата машинация в историята

За лежалия в пандиза за борсови измами и пране на пари Джордан Белфорт манията за финансиране с цифрови пари е нещо " по-лошо от всичко, което аз в миналото съм правил "
23 окт 2017 Bitcoin няма да трансформира софтуера си – смяна, която се планираше в продължение на месеци. Идеята зa промени в софтуера имаше ранна поддръжка от страна на bitcoin стартъпи и се споделяше Segwit2x. Промяната щеше да докара до по-големи блокове информация в блокчейн веригата, като тя трябваше да влезе в действие към 16 ноември.

Проблемът

Проблемът беше, че след преправянето на софтуера се отваряха прекомерно доста въпросителни, които доведоха и до мощна рецензия към проектите. В четвъртък изпълнителният шеф и съосновател на компанията-разработчик на bitcoin програмен продукт BitGo Майк Белше разгласи посредством имейл, че проектите отпадат. Той беше един от главните покровители за измененията, само че по думите му, те могат да разделят bitcoin обществото, а сплотението е по-важно.

" За страдание, е очевидно, че нямаме консенсус по отношение на измененията в софтуера. Ако създадем измененията, това може да раздели обществото и да се отрази на растежа на Bitcoin. Това не е нашата цел ", разяснява Белше.

Масовото мнение измежду bitcoin разработчиците и запалянковците след новините бе положително. " Bitcoin завоюва ", разяснява Акин Фернандез, разработчик на софтуера. " Победа за твърдия разсъдък ", написа в Twitter от своя страна Чарли Лий, основател на друга криптовалута, Litecoin.

Сметките на вложителите обаче бяха комплицирани и в случай че концепцията на разработчиците е била по този метод да запазят растежа на bitcoin, най-малко в кратковременен проект опитът им е несполучлив. Първоначално bitcoin се изстреля нагоре до нови небеса от 7900 $, след което криптовалутата загуби съвсем хиляда $ от цената си и стигна до 7000 $ за монета.

Държавни криптовалути?

Докато bitcoin обществото изживяваше следващата си вътрешна алтернатива, огромните имена във финансовата промишленост продължиха с изявленията си за бъдещето на фискалната система. Според изпълнителния шеф на Citigroup Майкъл Корбат, скоро ще се появят държавни цифрови валути, които да отговорят на предизвикването на bitcoin.

Пред Bloomberg той разяснява, че вълната на криптовалутите е " истиснка опасност " за финансовата система и държавните управления няма да стоят с кръстени ръце. " Много е евентуално да забележим държавни цифрови валути. Не мисля, че ‘криптовалута’ би било добър термин ", разяснява той.

За разлика от доста скептици в банковата промишленост, той счита, че хората би трябвало най-малко да опитат какво тъкмо са криптовалутите. Корбат също по този начин счита, че блокчейн технолгоията има доста огромен капацитет и не би трябвало да бъде отхвърлена.

Ако фактически се появят държавни криптовалути – или цифрови валути, както ги назовава Корбат – те в последна сметка биха били централизирани, което би било в прорез с главната характерност на bitcoin и другите криптовалути.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР