Цената на билета на градския транспорт в Сливен се очаква

...
Цената на билета на градския транспорт в Сливен се очаква
Коментари Харесай

Предложение за увеличение на цената на градския транспорт в Сливен



Цената на билета на градския превоз в Сливен се чака да бъде нараснала на 1,20 лева от 1 май тази година. Предложението на кмета Стефан Радев би трябвало да бъде утвърдено от Общинския съвет на сесията на 7-ми април.

За извънградския превоз е препоръчаното нарастване е 25% от сегашната цена на билета. Цената на билета за градски превоз не е увеличавана от 2011 година.

Поскъпването е поради увеличените цени на гориво, електрическа енергия, аварийни елементи и разноски за заплати. Управителят на сдружението Енчо Петров разяснява, че препоръчаната цена е въпрос на спор и може да бъде лимитирана и до един лев: 

" Искаме малко повече, с цел да получим, това което желаеме действително, с цел да можем по някакъв метод увеличим оборота от транспорт на пасажери с 20%. Надяваме и да няма отлив, да бъде търпима цена за хората ". 

Въвеждат се карти за пенсионерите до 70 години и над тази възраст, които до в този момент пътуваха с билет от 20 стотинки. 

" 28 лв. за пенсионерите до 70 години, а пенсионерите над 70 години ще употребяват карти от 15 лв. ", уточни Енчо Петров. 

Предстои Общинския съвет да назначи конкурс за шеф на общинския транспортьор, заради приключването на мандата на сегашния. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР