Целта на развалянето на концесията за пристанище Росенец е пристанищните

...
Целта на развалянето на концесията за пристанище Росенец е пристанищните
Коментари Харесай

Димитър Найденов, ПП-ДБ: Концесията за нефтеното пристанище Росенец е направена порочно

Целта на развалянето на концесията за пристанище " Росенец " е пристанищните такси да влизат в джоба на страната, а не в чужда частна компания. Това изясни депутатът от ПП-ДБ Димитър Найденов в ефира на NOVA във връзка предлагането да бъде развалена предварително концесията на това пристанище.

" Не става дума за национализация, това би означавало, че частна благосъстоятелност става държавна. Нефтеното пристанище " Росенец " постоянно е било държавна обществена благосъстоятелност. Целта е преустановяване да контракта на частната компания " Лукойл " върху концесията и връщане контрола върху тази сериозна инфраструктура. Собствеността на рафинерията ще си остане частна ", безапелационен бе депутатът.

Той повтори тезата си, че концесията за нефтеното пристанище " Росенец " е направена порочно. " Практиката в развитите морски страни е да се дават на концесия действия по обслужването и вероятно – корабни места. Никъде няма даване на цели пристанища на един-единствен оператор ", сподели Найденов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР