Целта е да осигурим по-добро качество на живот за бъдещите

...
Целта е да осигурим по-добро качество на живот за бъдещите
Коментари Харесай

Работещите пенсионери няма да получават допълнителна помощ


Целта е да осигурим по-добро качество на живот за бъдещите пенсионери”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” служебният обществен министър Гълъб Донев по отношение на плануваното нарастване на пенсиите у нас. Това, което предлага служебното държавно управление, е всички възрастни хора в страната да получават приблизително с 12,5% по-големи хонорари. Минималната пенсия ще бъде увеличена с 13,3%, а обществената - с 14,3 на 100.

На въпрос на какви условия би трябвало да отговорят пенсионерите с най-ниски приходи, с цел да получат допълващата помощ, Донев съобщи: " Това ще стане с декларация, която би трябвало да подадат в Дирекция " Социално подкрепяне ". Ще се направи оценка на съвкупността на приходите. Работещите пенсионери няма да могат да получат сходна помощ ".

Министърът разясни, че всички български пенсионери са обхванати от плануваното нарастване, с цел да не се случи по този начин, че някой със средноосигурителен приход да не получи такова. " Това е най-справедливият вид, тъй като резервира правилата на общественото обезпечаване и регистрира приноса на всеки от пенсионерите към социално-осигурителната система. А принос се мери с плащаните вноски върху прихода през целия стаж ", изясни Донев.

Всички пенсии, които ще бъдат отпуснати след датата на влизане в действие, ще продължат да се изплащат по този модел, посочи министърът. „ Така и бъдещите пенсионери ще получат коефицент за тежест за осигурителния стаж - 1,35% ", разясни общественият министър.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР