Целта е да изградите живот, в който нямате нужда от

...
Целта е да изградите живот, в който нямате нужда от
Коментари Харесай

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

„ Целта е да изградите живот, в който нямате потребност от почивка “ – крилата мисъл, която ни провокира да променим нашето схващане за задоволство и благополучие.

Стремеж към пълностоен живот

„ Животът е това, което ни се случва, до момента в който си вършим други проекти “. Този фамозен откъс на Алън Сондърс е необятно публикуван. Въпреки това доста от нас прекарват живота си във постоянно положение на очакване. В очакване на почивтигпочивните дни, на идващия празник, на идващото бягство. Но какво ще стане, в случай че тайната на щастието не се крие в бягството от живота, а в превръщането му в пътешестване, от което не желаеме да си почиваме?
Жаждата за ваканции е признак на по-голям проблем: живот, изпълнен с неудовлетворяваща работа, охладнели връзки и непрекъсната конкуренция с времето. И въпреки всичко, сгушена в този блян се крие една дълбока истина – добре изживеният живот е този, който внася детайли на наслада, пристрастеност и баланс във всеки ден, правейки потребността от бягство остаряла.

Намерете своята пристрастеност: сърцето на удовлетворението

„ Страстта е генезисът на гения “, споделя Тони Робинс. Тази концепция акцентира силата на привеждането на живота в сходство с това, което човек откровено обича. Преследването на вашата пристрастеност не значи единствено благополучие. Важно е да си създадете живот, който е целеустремен и трогателен. Независимо дали става въпрос за промяна на кариерата, занимание или доброволческа работа, намирането на това, което кара сърцето ви да бие по-бързо. Всяко от тези оферти е първата стъпка към съществуване, в което няма да се нуждаете от отмора.

Балансът е основен

Постигането на съразмерен баланс сред работа, свободно време и персонални връзки е от решаващо значение. Стремете се към слагането на граници, които пазят вашето време и сила, позволявайки ви да се ангажирате надълбоко с вашите ползи и близки. Приоритизирането може да докара до надълбоко задоволство.

Концентриран живот: да се любуваме на сегашното

Концентрацията ни учи да живеем в този миг, оценявайки хубостта и благосъстоянието на сегашното. Намерете наслада в простотата на живота – тиха заран, диалог с другар или спокойствието на природата.

Общност и взаимоотношения: основата на щастието

Хората по своята същина са обществени същества и връзките ни с другите играят основна роля за цялостното ни богатство. Изграждането и поддържането на връзки, които са подкрепящи, вдъхновяващи и удовлетворяващи, е от значително значение за живот, изпълнен с обич и наслада. 

Непрекъснато учене и напредък: пътят към ангажираност

Животът, който не изисква почивка, е този, който непрестанно се развива. Придобивайте всекидневно нови и нови познания, непрестанно търсете  благоприятни условия за персонален и професионален напредък – това може да направи всеки ден трогателен и възнаграждаващ. Стремежът към познания и умения ни държи ангажирани, любопитни и отворени към нови благоприятни условия.
Да, несъмнено, че не е елементарно. Недостатъчните финанси, публичният напън и персоналните ограничавания са обилни спънки. Ключът обаче е да започнете с малко, да бъдете търпеливи и да останете приспособими. Всяка стъпка към тази цел е крачка към реализиране на задачата – живот без потребност от бягства за отмора. Изграждането му не е единствено намиране на съвършената работа или най-хубавото занятие за свободното време, а основаване на холистичен метод на живот, който резонира с вашите най-дълбоки полезности и стремежи. Това е пътешестване на открития, напредък и баланс, което трансформира елементарното в неизмеримо.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР