Целият скандал около машинния вот, скарал партньорите в управлението -

...
Целият скандал около машинния вот, скарал партньорите в управлението -
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Няма да се учудя, ако Григорова спечели, сглобката е в интерес на държавата

Целият скандал към машинния избор, скарал сътрудниците в ръководството - ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, е резултат от така наречен " сглобка ", която обаче била нужна.

Това съобщи пред bTV съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

" Това е резултат от така наречен " сглобка ". Защото в полза на страната е да има постоянно държавно управление. Дали не се постановат избрани промени, в това число и в състава на държавното управление, в това число и в неговите дейности в бъдеще, това ще обсъдим след изборите в спокойна конюнктура ", сподели Атанасов.

 

Следва да подчертаем, говорейки за оставки, че във вчерашния ден министър председателят Николай Денков съобщи изрично - няма да желае оставката на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.


Атанас Атанасов настоя за следващ път неотложно да се смени шефът на ДАНС (Пламен Тончев - бел.ред.), както и да се направи промяна в службите.

Според генерала абсурдът с машините, кръстен и " Кодгейт " бил " низък компромат ", дело на ДАНС.

 

И още веднъж за " некоалицията ": " Ако в последна сметка се сблъскаме челно по главните ни цели, отиваме на избори ", не затвори вратата за възможна оставка на кабинета " Денков " ръководителят на ДСБ.


" Не знам дали този заместител не е взаимен ", отговори на въпрос дали съгласно него ГЕРБ и Движение за права и свободи имат " собствен човек ", назначен за заместник-председател в ДАНС. В случая се засяга заместник-шефът на службата, на който министър председателят Денков желае оставката - Деньо Денев.

И се аргументира - съгласно него Бойко Борисов и Делян Пеевски работили координирано, което се потвърдило от други актове на Народното събрание като да вземем за пример, по думите на Атанасов, съпротивата на " евроатлантически сили " срещу изгонването на 70 съветски жители, упрекнати в шпионаж, по време на ръководството на кабинета " Петков " предходната година.

 

Друг акцент от изявлението на Атанас Атанасов - съгласно него имало сериозна интервенция от Русия в изборния развой в България.

" Откакто стартира войната, Русия влага извънредно голям финансов запас в своите служби. И, несъмнено, те могат да въздействат на демократичните процеси по целия свят. Ето - това, което се случи да вземем за пример на изборите в Словакия.

 

След изборите Словакия отхвърли да подкрепя Украйна. (...) Аз съм сигурен, че става въпрос за специфична интервенция на съветските служби тук за повлияване на политическия развой в България ", съзря интрига, идваща от североизток Атанасов в поддръжка на Ваня Григорова, подкрепена от Българска социалистическа партия и други леви партии, която е на втори тур в столицата.

Съпредседателят на Демократична България нямало да се учуди, в случай че Ваня Григорова стане кмет и стартира да твърди, че би трябвало да излезем от НАТО и че по-добре Съветският съюз, в сравнение с Европейския съюз. Атанасов съзря и огромната скрита цел на Григорова - това било да се промени геполитическата ориентировка на България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР