Целият личен състав на Областната дирекция на МВР в Бургас

...
Целият личен състав на Областната дирекция на МВР в Бургас
Коментари Харесай

Демерджиев: Крайно време е да се отървем от пияни и дрогирани полицаи

Целият персонален състав на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас - по отдели и браншове, в това число и проверяващите служители на реда от 6 часа тази заран са подложени на тест за алкохол и дрога, който се организира на работните им места.

В Дирекцията, в постройките на КАТ, Жандармерията, Противопожарната работа, във всички Районни ръководства, на всички места, където има " жива душа ", изпълняваща полицейски функционалности, и все още върви вземането на проби.

" Крайно време беше да почистим от редиците си хора, които ни срамят и които през днешния ден сигурно ще " гръмнат ", тъй като акцията на министъра фактически се организира изненадващо за всички ни и " мършата " ще излезе нескрито ", сподели източник, представен от Флагман.бг.

Прочистването е по заповед на министър Иван Демерджиев и с последвала вътрешна заповед на шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. По списъчен състав на чиновниците, които е трябвало да застъпят на дежурство в 6 часа, още с явяването пред постройката, е обезпечено видеонаблюдение, тъй че да нямат евентуалните извършители късмет да се върнат назад и да симулират, че са заболели.

По същия метод в 08:30 часа е почнала инспекцията за тези, които са от управителния състав - като чиновници в съответните отдели и браншове. Тествани са и началниците на РПУ-тата, не са пощадени даже и проверяващите служители на реда, които са на по-различен режим от сътрудниците им в " Охранителна " и " Криминална служители на реда ", да вземем за пример.

Системата за инспекцията през днешния ден е била изпипана толкоз точно, че сега, в който прекрачиш прага на постройката, в която се водиш на работа, нямаш късмет да излезеш на открито или да сигнализираш на непосредствен по недостатък сътрудник.

Все още не са известни данни от взетите кръвни проби на четиримата гранични служители на реда, които катастрофираха с два джипа челно край Царево оня ден. С половин уста следователи и прокурори споделят, че най-вероятно единият от водачите е задремал зад кормилото, изнемощял от нощна промяна. Тест с дрегер и на четиримата не е провеждан на място, защото, отново по данни на прокуратурата, четиримата служители на реда били в тежко положение.

Припомняме, че в Спешното на УМБАЛ-Бургас на четиримата са взети проби, които са изпратени в профилираната лаборатория в София.

В Гранична полиция те първа следва сходна изненадваща интервенция по залавянето на непригодни за службата хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР