Целите на ЕС по съкращаване на натиска върху климата към

...
Целите на ЕС по съкращаване на натиска върху климата към
Коментари Харесай

Няма мляко, няма проблеми с климата

Целите на Европейски Съюз по редуциране на натиска върху климата към 2050 година могат да се реализиран освен с рационализиране на селскостопанската техника, само че и със редуциране на използването на говеждо месо, мляко и сирене, се споделя в известие за пресата на Гьотеборгския върховен софтуерен институт „ Чалмърс “ по отношение на обява на резултатите на проучванията на учените от института в сп. Food Policy.

На конференцията на Организация на обединените нации по въпросите на климатичните промени, състояла се предходната година в Париж, специалистите отбелязали, че към 15% от международните излъчвания на въглероден диоксид се падат на отглеждането на животни.

„ Консумацията на сирене и други млечни артикули в Швеция е една от най-високите в света, което въздейства върху климата повече от двойно спрямо използването на свинско и пилешко месо “, споделя Щефан Вирсениус, един от създателите на проучването.

Според изчисленията на откривателите производството на свинско и пилешко се съпътства със относително ниски излъчвания и е еквивалентно на 10–30 кг въглероден диоксид на кг белтъчини, до момента в който това съответствие при производството на говеждо е 200 към 1.

„ Затова можем да продължим да ядем пилешко и свинско в огромни размери, с изискването, че по едно и също време съкратим използването на говеждо “, разяснява ученият.

По думите му за облекчение на натиска върху климата би било задоволително да преминем да вземем за пример от млечни артикули на такива растителни други възможности като овесена напитка.

Питаме се: Какво ще стане с кравичката Милка? Рixabay.com

Авторите на проучването считат, че на селското стопанство и производството на хранителни артикули се падат към 25% от нездравословните за климата излъчвания. За реализиране на задачите на Европейски Съюз по редуциране на натиска върху климата се изисква излъчванията да бъдат снижени с три четвърти към 2050 година.

Това е изцяло допустимо да стане, считат учените, и в комплект с нарасналата успеваемост на селското стопанство, подобряването на техниката в производството на хранителни артикули, както и намаляването на използването на млечни артикули и говеждо нездравословните излъчвания могат да се съкратят двойно.

Учените означават, че без значение от непрекъснатото развиване, техническите благоприятни условия в производството на говеждо въпреки всичко остават не толкоз ефикасни, както в други случаи.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР