Цели 38 години турчин живеел като жена по документи заради

...
Цели 38 години турчин живеел като жена по документи заради
Коментари Харесай

Драма: 38 години турчин се бори да докаже на властите, че не е жена

Цели 38 години турчин живеел като жена по документи поради позволена чиновническа неточност, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Почти четири десетилетия е траяла битката на Кумрал Бодур да потвърди пред управляващите, че не е жена, както е бил регистриран заради неточност в службата за гражданска регистрация. 

Заради розовата си персонална карта Бодур не е съумял да служи като боец, да записва децата си на свое име и да взе участие в общественото обезпечаване.

Грешката била позволена поради даденото му при рождението типично женско име Кумрал, а борбата за поправянето ѝ е лишила по-голямата част от живота на в този момент 52-годишния мъж. Общо 15 съдии и 19 прокурори са се изредили по делото, преди съдът да се произнесе в негова изгода.

Кумрал Бодур се сдобил с женски персонален документ, когато постъпвал в първи клас и в селото му Хисаркая в черноморския окръг Гиресун пристигнал чиновник на службата за гражданска регистрация, с цел да запише данните на момчето.

" Когато раздаваха документите на мен и братята ми, имаше 6 сини и един розов - моя ", споделя той.

Грешката е коствала доста на турчина през годините - по този начин да вземем за пример той не е могъл да се ожени заради обстоятелството, че по документи е жена, заради което и трите му брака през годините са били религиозни. От тях Бодур има четири деца, само че не е могъл да ги припознае и затова брат му поел бащинството по документи. 

" Сега желая да ги призная за мои деца, само че ме е боязън да отида в съда ", споделя препатилият мъж, откакто към този момент е спечелил правната борба и се е сдобил с мъжки документ за идентичност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР