Цацаров сезира Прокуратурата за изказване на Петков Председателят на КПКОНПИ Сотир

...
Цацаров сезира Прокуратурата за изказване на Петков
Председателят на КПКОНПИ Сотир
Коментари Харесай

Цацаров обжалва акта за отнемане на допуска му до класифицирана информация

Цацаров сезира Прокуратурата за изявление на Петков

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за инспекция на негови дейности, които съгласно изказвания на премиера Кирил Петков, " навеждали на извод за осъществено закононарушение ". Това оповестиха за NOVA от Пресцентъра на антикорупционната комисия.

Става дума за изявление на министър-председателя пред Би Ти Ви. Петков сподели, че има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на Прокуратурата.

От КПКОНПИ споделиха за NOVA, че Цацаров е обжалвал акта за лишаване на позволява му до класифицирана информация пред ДКСИ.

По-рано през днешния ден стана ясно, че шефът на антикорупционната комисия е подал оставката си в деловодството на Народното събрание.

Миналата седмица Цацаров разгласи, че напуща поста предварително, а незабавно по-късно ДАНС лиши достъпа му до класифицирана информация. За това публично заяви министър председателят Кирил Петков. В документално изказване Цацаров декларира, че допускът му е лишен след напън от вътрешния министър и премиера. Петков на собствен ред уточни: казусът демонстрира, че всички чиновници в страната ще бъдат третирани равно и няма да има чадър за който и да било.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР