Трябва да стане ясно, че въпреки че Лукашенко се учи

...
Трябва да стане ясно, че въпреки че Лукашенко се учи
Коментари Харесай

Деян Кюранов: Никой не иска война с Беларус, която може да доведе до война с Русия

„ Трябва да стане ясно, че макар че Лукашенко се учи от Путин, както преди Путин се учеше от Лукашенко, Беларус не е Русия и когато се държи хулигански и пиратски като Русия, тя ще получи доста по-тежък удар . “ Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Деян Кюранов, който от години следи развиването на обстановката в Беларус. По думите му режимът в Минск е бандитски.
В този случай светът ще реагира по-остро и по-болезнено за страната извършителка , уточни Кюранов в коментара си.

„ Навремето Путин научи от Лукашенко първо да прокара антидемократичен закон и по-късно безусловно законно да потъпква права и да гони хора. Може и Путин да одобри това като ослепителен ход “, означи Деян Кюранов, който обаче не чака всеобщи митинги в Беларус, сходни на миналогодишните.

„ Ходът на Лукашенко е много обезверен, неуместен, демонстрира огромна неустановеност “, съобщи той в предаването „ Преди всички “.

, в случай че приказваме за директен напън, акцентира Деян Кюранов. Според него НАТО също няма да се намеси, тъй като „ никой не желае война с Беларус, която може да докара до война с Русия “.

 Протестиращи във Варшава държат портрет на водача на Беларус Александър Лукашенко с надпис „ Ходещ мъртвец “. 24 май 2021 година Снимка: ЕПА/БГНЕС Международната реакция ще бъде мощна и това ще бъде неприятно за режима “, предвижда Кюранов.

Деян Кюранов счита, че съветският президент „ не желае втора Украйна никога “, тъй като „ едно внезапно завиване на Беларус към народна власт би съборило Путиновия режим “.

Нашата политическа публика непрекъснато демонстрира провинциализъм и е съсредоточена „ в нашите стихии в българската чашка вода “ , посочи още Кюранов.

„ Аз се удивлявам от време на време за какво у нас няма повече емпатия за ориста на Беларус. Съдбата на Беларус наподобява извънредно доста на българската. Просто ние сме имали шанса да има един Балкан, зад който да можем да се крием понякога, а те не . И всеки е минавал и е оставял пепелища. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР