Трябва да сме особено предпазливи при покупка на хранителни продукти

...
Трябва да сме особено предпазливи при покупка на хранителни продукти
Коментари Харесай

Предупреждение: Купуването на храни и козметика по интернет застрашава здравето и дори живота ни

Трябва да сме изключително внимателни при покупка на хранителни артикули от интернет, защото може да е рисково за здравето ни. За това предизвести в утринния блок на телевизия Bulgaria ON Air Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние, потребителите “ по отношение на появилите се разгласи за козунаци в мрежата.

Тя означи, че има особено законодателство, което слага прецизни условия към търгуващите с храни поначало и изключително онлайн.

По отношение на офертите за хранителни произведения от физически лица Руменова изрази съмнение, че тези " търговци “ залагат на маркетинговия метод – да се извърнат към тези, които желаят да си купят нещо домашно, а не от всеобщите търгови и магазинната мрежа и доста хора търсят тъкмо това в днешно време.

" Покупките от физически лица постоянно са рискови, само че най-много когато приказваме за хранителни артикули или козметика, тъй като заплашват освен нашите стопански ползи, само че и здравето и живота ни даже. Кой ще ни подсигурява, че са спазени всички условия при производството, съхранението и превозването? “, разяснява тя.

В отговор на въпрос кой ще отбрани правата ни при покупка на некачествена или развалена храна от интернет, специалистът уточни, че в случай че продавачът онлайн е търговец, можем да имаме искания към него, каквито към всеки различен търговец.

" В доста от случаите обаче става дума за физически лица, които даже правят нерегламентирана търговия и не съблюдават условията както на законодателството за продажба на храни, по този начин и по принцип за осъществяване на комерсиална активност “, подчертава специалистът по потребителски права.

Габриела Руменова разяснява и сензационните равнища на цените за някои козунаци.

" В изискванията на свободен пазар цената е такава, каквато потребителят е податлив да заплати. Дори и да има такива, които злоупотребяват с " добавената стойност “ на покупките за празника – страстите на хората, те не могат да бъдат определящи за цените на пазара, тъй като стоката би трябвало да се продаде. Когато има повече благоприятни условия – да се надяваме, че това е по този начин, потребителят има право на избор. Като види с какво разполага, ще си вземе това, което е преференциално за него. Ако може да си купи козунак за 20 лева, няма да си вземе този от 80 лева Хората, които ще посегнат към по-скъпите, без значение от повода, не са чак толкоз огромен % “, сподели в умозаключение тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР