Трябва да се въведат допълнителни мерки и да се наложи

...
Трябва да се въведат допълнителни мерки и да се наложи
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Трябва разяснителна кампиня защо да се носят маски какво е дистанция


Трябва да се вкарат спомагателни ограничения и да се наложи непоколебим надзор на спазването на досегашните. Нужна е и добра разяснителна акция за какво би трябвало да се носят маски и какво значи физическа отдалеченост. Това е мнението на пулмулога доктор Александър Симидчиев, който взе участие в утринния блок на БиТиВи.

Този развой, в случай че бъде оставен без някакъв надзорен механизъм, той ще пораства и ще довежда до това, че здравната система ще стартира да получава от ден на ден и повече пациенти. Голяма част от тях ще би трябвало да влязат в интензивни отделения, предизвести експертът.

Според него маските и дистанцията, в случай че се съблюдават, са задоволително ефикасни, с цел да се понижи до 30% растежът на новозаразените.

Той счита също, че внезапният скок на новите случаи се дължи в огромна степен на учебните заведения. Децата не боледуват толкоз доста, само че има разпространяване. Училището е едно място, през което инфекцията може да се популяризира във всички останали обществени пластове и това се случва, сподели Симидчиев.

Коментира също, че е доста мъчно да се разграничат признаците на грип и на ковид. Характерното за коронавирусната зараза е загубата на подушване и усет. За общоприетия грип по-характерното е болката в мускулите. Това обаче са много несигурни признаци. Единственото несъмнено нещо е лабораторното проучване, изясни пулмологът.

В момента по-вероятно е да сме инфектирани с коронавирусна зараза. Ако имаме признаци, е по-вероятно да бъдат свързани с нещо, което е постоянно сега. В момента към момента нямаме растеж на грипа и настинките. Поради тази причина недоволства, които са свързани с нормалните настинки, би следвало да се допуска, че е по-вероятно да е ковид, изясни Александър Симидчиев.

Най-характерното за това заболяване е, че протича на талази и нормално доста по-продължително време, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР