Трябва да се направи ясен анализ на потребностите на партиите

...
Трябва да се направи ясен анализ на потребностите на партиите
Коментари Харесай

Румен Петков: БСП опошлиха битката с корупцията

Трябва да се направи явен разбор на потребностите на партиите по отношение на партийните дотации. Трябва да има обществен и публичен спор по тематиката. Трябва ли цялото общество да заплаща на една партия, с цел да си направи тя партийна телевизия?

Това сподели в утринния блок на bTV ръководителят на АБВ Румен Петков във връзка тематиката за партийните дотации. "Постъпката на ГЕРБ за 1 лев дотация също е грозна и популистична. Другата седмица ще си вземем уведомително писмо от Министерството на финансите за това какъв брой надвзети дотации би трябвало да върнем. Тук обаче поражда въпроса - какво вършим със чиновниците от министерството, които са наддали парите? Съгласен съм, че и партиите би трябвало да понесат своята отговорност за това, че не са ревизирали сметките, само че това не е причина по този начин да се стъпва на вратовете на партиите и дотацията да се прави 1 лев ", сподели още водачът на АБВ.

"Рано е да се приказва за обединяване в ляво за идните локални избори. За мен борбата с корупцията на Българска социалистическа партия завърши на 23 май. Няколко хора от Българска социалистическа партия бяха трансформирали кабинета на основния прокурор в кошче за душевни боклуци. Всеки ден бяха там и размахваха някакви документи пред медиите. И по този начин до 23 май. Това е опошляване на борбата с корупцията. Тя би трябвало да е ежедневна и непрекъсната, а освен в предизборната акция ", безапелационен беше Петков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР