Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, но

...
Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, но
Коментари Харесай

Кои 10 билки ще ви помогнат да укрепите организма си през зимата

Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, само че зимният интервал е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време билките са тези, които се употребяват за отбрана на организма, обръщайки взор към националната медицина. Техните свойства не би трябвало да бъдат подценявани. Вижте кои билки ще ви оказват помощ да укрепите организма си през зимата и освен.

Мента – спомага за усмиряване на мозъка и тялото, както и за положително храносмилане. Ментата има свойствата да се бори с камъни в жлъчката, чревни проблеми и други сходни. Облекчава гаденето и повръщането. Не се предлага потреблението на чай от мента при киселини, тъй като може да ги ускори. Ментовият чай обаче работи добре при херпес.
Никой не допуска, че има 5 фактора, които могат да СРИНАТ имунитета
Благодарение на нашия имунитет се предпазваме от разнообразни заболявания и вируси. Има разнообразни способи и фактори, които могат да подсилят имун...

Маточина – тревогата и безпокойството може да преборите с чай от маточина. Помага и при бодърствуване, херпеси, за вярно действие на щитовидната жлеза. Успокоява стомаха и спомага за вярно храносмилане. Предизвиква положителното въодушевление.

Лавандула – един от най-любимите аромати за усмиряване на тялото и мозъка. Действа добре при депресивни положения. Помага при бодърствуване, колики, чревни възпаления, газове и стомашни проблеми. Може да извършите компрес с лавандула върху гърдите за облекчение на упорита кашлица, астма, простуда. Може да смъкна високата температура при деца и възрастни.

Лайка – евентуално ви е добре позната. Чаят от лайка е един от най-предпочитаните против грип и простуда. Освен това лайката работи успокояващо върху нервната система и стомаха. Действа дейно при издут стомах, бодърствуване и неприятно храносмилане. Добра концепция е да изпиете чай от лайка преди сън, с цел да си осигурите пълностоен и първокласен подобен.

Коприва – чай от коприва е доста потребен при анемия, високо кръвно, кашлица, инфектиране на пикочните пътища, артрит, проблеми с бъбреците.
Супер потребни хранителни комбинации за мощен имунитет
Имунитетът на организма се обуславя от голям брой фактори, в това число хранене. Освен това от огромно значение са уравновесената диета, фи...

Джинджифил – в случай че търсите източник на сила, ще откриете в лицето на джинджифила. Подобрява храносмилането, успокоява мозъка и тялото. Действа облекчаващо при гадене. Има противовъзпалително деяние.

Шипка – мощен източник на витамин С, който поддържа и укрепва имунитета. Грижи за функционалността на надбъбречната жлеза и здравето на кожата.

Зелен чай – мощен антиоксидант, който лимитира придвижването на свободните радикали. Понижава риска от рак. Има голям брой изгоди за здравето, които не би трябвало да бъдат подценявани. Намалява холестерола, кръвното налягане, защищава от кариеси и други зъбни проблеми. Бори се с вирусите.

Глог – той се грижи най-много за вашето сърце. Увеличава циркулацията на кръвта, намалява равнищата на напрежението в организма. Помага, в случай че задържате течности в тялото, премахвайки непотребната сол.
Пийте чай от тези билки и имунитетът ви ще е стоманен
Билките са не по-малко ефикасни от витамините за стимулиране на имунитета. Смес от няколко лечебни растения освен ще направи имунит...

Ехинацея – доста мощна билка против настинки. Съдържа субстанции, които пазят имунната система, оказват помощ при възпаления. Тази билка имат антиоксидантни свойства.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР