Трябва да работим за развитие на устойчиво селско стопанство и

...
Трябва да работим за развитие на устойчиво селско стопанство и
Коментари Харесай

Янев призова земеделците да работят за продоволствена сигурност

" Трябва да работим за развиване на стабилно селско стопанство и гарантиране на продоволствена сигурност на страната ". Това съобщи министър-председателят Стефан Янев по време на среща със аграрни производителите в Министерския съвет. На срещата участваха вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.

 

Представителите на селскостопанския бранш разискаха с премиера основни проблеми в сектора, които изискват неотложни ограничения, измежду които въпросът с напояването, модернизацията на земеделието и производството на продукция с висока принадена стойност. Министър-председателят акцентира, че през последните три месеца страната интензивно поставя старания за разговор с бизнеса в другите браншове и работи за намирането на ефикасни решения.

”Правим всичко належащо и сме в непрекъсната съгласуваност както с вицепремиера Пеканов по повод Плана за възобновяване и резистентност, по този начин и с управлението на Министерството на земеделието, храните и горите. Стремим се активността ни да бъде оптимално транспарантна и ефикасна “, посочи в хода на срещата министър председателят Стефан Янев.

Министър-председателят бе безапелационен, че разговорът с представителите на земеделските производители би трябвало да продължи, с цел да бъде открит салдото в бранша. Стефан Янев уточни, че би трябвало да се търсят разнообразни механизми за финансовото подкрепяне на бранша за модернизиране на земеделието. 

“Напълно одобрявам настояванията на сектора и се веселя, че с екипа на министерството успяхме да предизвикаме бранша и дружно да работим за възобновяване на земеделието ”, разяснява министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. Той съобщи, че напъните ще бъдат ориентирани към обезпечаване на поддръжка за земеделския бранш, с цел да се реализира модернизацията му и да се отговори на климатичните промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР