Трябва да бъде направена екооцента на Национален парк Пирин. Това

...
Трябва да бъде направена екооцента на Национален парк Пирин. Това
Коментари Харесай

Съдът нареди да се направи екооценка на парк "Пирин"

Трябва да бъде направена екооцента на Национален парк " Пирин ". Това следва от окончателното решението на Върховния административен съд, с което се анулира решението на министъра на околната среда от март 2017 година такава оценка да не се прави. Става дума за екологична оценка на план на актуализация на План за ръководство на националния парк интервала 2014-2023 година

Петчленният състав удостоверява решението на първата инстанция. Съдиите Диана Добрева, Таня Вачева, Илиана Славовска (докладчик), Анелия Ананиева и Полина Богданова одобряват, че обжалваното от министъра решение на първата инстанция е вярно и следва да бъде оставено в действие. Правилен е изводът на тричленният състав, че Законът за запазване на околната среда изисква екологичната оценка да бъде направена по едно и също време с правенето на проекта поради неговите цели, териториален обсег и степента му на детайлност.

В претекстовете на окончателното решение се приема, че долната инстанция е анализирала детайлно националното и европейското законодателство по тематиката за оценката на последствията на някои проекти и стратегии върху околната среда. Безспорно е открито, че планът за актуализация на проекта за ръководство на парка засяга туризма, горското и селското стопанство, ръководството на водни запаси, използването на земята. Той обрисува и рамката за бъдещо развиване на капиталови оферти, споделя още решението, което следва да бъде оповестено онлайн.

Докато беше Нено Димов беше екоминистър, той стана мотив делото да бъде отсрочено, тъй като отдръпна пълномощията на тримата юрисконсулти за процеса, прати молба в съда, че държи да се яви персонално, само че по едно и също време пусна и болничен за три дни - от деня преди съвещанието, до ден след него. Така на 26 септември м.г. делото беше отсрочено за януари т.г. Тогава петимата магистрати го оповестиха за решено.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР