Трябва да бъдат осигурени спешно средства за болниците за погасяване

...
Трябва да бъдат осигурени спешно средства за болниците за погасяване
Коментари Харесай

Болници искат средства заради високите сметки за ток и парно

Трябва да бъдат обезпечени незабавно средства за лечебните заведения за погасяване на 2-3 пъти по-високите сметки за електричество и топлоенергия. Много от тях се намират в извънредно сложна ситуация  а сега страната ни е в разгара на следващата Covid вълна, съобщи изпълнителният шеф на Болница " Пловдив ", която е част от Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване в страната. 

В намерено писмо през днешния ден всички болнични сдружения желаеха помощ от страната за високите цени за отопление и поетапно нарастване на най-недофинансираните цени на клиничните пътеки през 2022 

Разходите към този момент са непостижими, акцентира доктор Генев. За предишния месец Болница „ Пловдив “ е платила 300 000 лв. за ток и парно, а клиничните пътеки са недофинансирани и средствата напълно не са задоволителни:

" Поради разноските, които ние вършим за болните с Covid-заболяване - за закупуването на защитни дрехи, ръкавици, маски, шлемове, дезинфекционни материали, медикаментите, които се ползват, разноските на един пациент в нашата болница, приблизително на пациент, а освен за Covid, са увеличени съвсем с 400 лв. на човек, т.е. ние не можем да издържим ".

Не единствено са нужни обезщетения към сегашния миг, само че би трябвало да се поправя цялостната система за финансиране, съобщи доктор Генев: 

" Дали ще продължаваме да работим по този метод с цените на клиничните пътеки, защото в тях не е калкулирана цената на лекарския труд и на сестринския, и въобще на това, което се поставя като грижи, или ще има това, което се приказва от дълги години за въвеждане на диагностично свързани групи и за тези неща. Това се приказва, цитира се и по този начин. Колко години станаха към този момент? ".

Най-спешно обаче би трябвало да се помогне за непостижимо високите сметки за електро и топлоенергия, безапелационен е доктор Генев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР