Truth Social - социалната мрежа на бившия президент на САЩ

...
Truth Social - социалната мрежа на бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Социалната мрежа на Тръмп продължава да губи пари

Truth Social - обществената мрежа на някогашния президент на Съединени американски щати Донал Тръмп, демонстрира все по-лоши финансови резултати. През третото тримесечие на 2023 година нейните доходи са единствено 1,07 млн. $ при неведнъж по-големи разноски, оповестява Axios, като цитира публични данни.

Компанията зад платформата - Trump Media & Technology Group, е отчела 3,38 млн. $ доходи за 9 месеца през 2023 година, само че чистата ѝ загуба е в размер на цели 49 млн. $.
 Доналд Тръмп изпада от листата на Forbes 400 на най-богатите хора в Съединени американски щати
Доналд Тръмп към този момент не е задоволително богат за най-ексклузивния клуб на Съединени американски щати

Това е втори случай за три години

Към края на септември наличните средства са се стопили до едвам 1,8 млн. $, до момента в който общите ѝ отговорности са нарастнали единствено за няколко месеца с близо 72% до 60,5 млн. $.

Бъдещето на Truth Social е обвързано със сливането с компанията Digital World Acquisition Corp., която набра 300 млн. $ при своето IPO - договорка, която се влачи от октомври 2021 година, само че е придружена с всевъзможни проблеми.

Парадоксалното е, че точно Truth Social е съществена информационна платформа за Тръмп - любимец в случай че не за президентския пост, то най-малко сигурно за номинацията на Републиканската партия. Както отбелязва Axios, той към момента не е съумял да трансформира политическата си известност във финансово резистентен бизнес.

Това не е чудно по две аргументи. Първо, Илон Мъск промени X/Twitter в посока, която в огромна степен устройва симпатизантите на десницата и изключително по-крайните измежду тях - а това е една неведнъж по-голяма и одобрена обществена платформа.
 Тръмп може да избави... някогашния Twitter
Тръмп може да избави... някогашния Twitter

Ще се завърне ли там най-влиятелният скандалджия в историята на обществените мрежи

Второ, което и босът на Tesla усеща на гърба си сега - десните радикали не са обичана публика на огромните рекламодатели, а също така и не са чак толкоз склонни да заплащат за абонаментни услуги като различен източник на доходи за дадената обществена платформа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР