Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След

...
Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След
Коментари Харесай

Гешев за пуснатия младеж след катастрофата в Шумен: Бесен съм!

" Трудно ми е да опиша какво изпитвам сега. След толкоз години в правоохранителната система с цел да оцелееш като човек, би трябвало да се научиш да се дистанцираш прочувствено и в персонален проект от съответния проблем. Но очевидно не съм съумял напълно. Бесен съм. Това е може би най-точното изложение ". Така основният прокурор Иван Гешев разяснява пред БГНЕС случая, при който Окръжният съд в Шумен пусна под домакински арест 18-годишния Жечко Кюркчиев. Младежът е упрекнат за тежката злополука в града от 28 септември, при която почина 22-годишно момиче, а друго пострада. Инцидентът стана на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики ". В петък съдът не почете настояването на прокуратурата От прокуратурата упорстваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ", а в този момент имат право да апелират домашния арест пред Апелативния съд във Варна.

В първичното на прокуратурата за злополуката се споделяше, че Кюркчиев е блъснал с волвото си колата на жертвата с превишена скорост - към 80 км/ч. Момчето има брошура от към 5 месеца. Тестът му незабавно след случая е позитивна за амфетамин. Той е дал и кръвна проба и урина за проучване. " Според свидетеля М. В., който е пътувал в автомобила ръководен от Ж. К., последният е  управлявал автомобила с към 80 км/ч и е ускорявал, като в същото време е търсел музика на телефона си ".

В съда обаче беше показан резултат от биологичния разбор от ВМА-Варна, който не потвърждава приложимост на наркотични субстанции. Преди да се качи в колата, 18-годишният юноша е изпил една енергийна напитка, обявиха юристите му.  " Жечко е в потрес още, показва страдание. Същият ден той е бил на ортодонт, сложили са му три типа анестезия, давали са му обезболяващо и целия ден не е ял ", сподели Ивайло Тошев, бранител на Жечко Кюркчиев. По време на делото стана ясно, че младежът е управлявал колата си с 93,8 км/ч. 

А волвото от злополуката изгоря на паркинг на Министерство на вътрешните работи. Колата е била оставена на полицейски паркинг в село Царев брод. Самозапалването е станало в петък. Мястото е строго охранявано и достъпът до него става по специфичен ред и списък на лицата, които желаят да влязат и за какво, оповестява БНР. А пред Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи са обяснили, че на въпросния паркинг има видеонаблюдение. От него се вижда, че няма интервенция върху колата. 

" Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо за обективно следствие и наказване на отговорните лица при проблема в Шумен. От две години обясняваме, че имаме обществен проблем, обвързван с войната и жертвите по пътищата. Водещи сме в черната статистика в целия Европейски Съюз. Имаме оферти за по-тежки санкции и лишаване на МПС на дрогирани и пияни водачи. (...) Вижте какви подозрения има за ПТП, а представете си дело за проведена престъпност. И това не е упрек към съответен сътрудник. Това знае и вижда в града си всеки българин ", разяснява Гешев, който не пропуща да изсипе постоянните си рецензии за закриването на спецправосъдието.

Говорителката му Сийка Милева пък споделя пред Българска телеграфна агенция, че разследването за злополуката в Шумен отива в националното разследване. Милева уточни, че следствието се чака да пристигна в София по предложение на прокуратурата в Шумен. Ще бъде направена преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да оказва контрол по следствието, сподели тя. Освен това прокуратурата е почнала следствие по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и който е бил на паркинг на Министерство на вътрешните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР