Труден път изминаха организаторите на Мартенски музикални дни в Русе

...
Труден път изминаха организаторите на Мартенски музикални дни в Русе
Коментари Харесай

"Мартенски музикални дни" през септември - празници в пандемична обстановка

Труден път изминаха уредниците на " Мартенски музикални дни " в Русе - още напролет на 2020 година бяха подготвили особено издание в чест на 60-годишнината на фестивала, само че поради пандемията от Ковид-19 трябваше да го отсрочат за есента, след това за тази пролет и ето в този момент Ива Чавдарова и нейният обединен екип тръпнат в очакване и вяра музикалните празници въпреки всичко да се осъществят.

Началото е на 17 септември, а концерти и съпътстващи събития в Русе ще има до 3 октомври. Наред с познатите имена от европейската сцена, ще има министър председатели, дебюти и жанрово разнородни срещи с музиката на български и непознати създатели.

Артистичният шеф Ива Чавдарова описа завладяващи детайлности за програмата на " Мартенски музикални дни " в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в първия звуков файл.

В изявление диригентът и композитор Емил Табаков приказва за своите прочувствени и креативен връзки с русенския фестивал, в историята на който името му е вписано от десетилетия - още като възпитаник Табаков е взел участие като контрабасист в доста концерти. Особено мощна е връзката му и с Фестивалния оркестър, формиран от ученици на Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " - притежател на наградата " Музикален план на годината " в анкетата на предаването " Алегро виваче " - " Музикант на годината 2015 ". Именно той и неговия солист Светлин Русев са вдъхновителите за основаването на Концерт за цигулка и оркестър, който маестро Табаков им посвещава и който ще има международна премиера в последната вечер на 60-ия фестивал.

Чуйте повече във втория звуков файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР