Троян. Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен

...
Троян. Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова и посланик Анатолий Макаров посетиха Троянския манастир

Троян. Министърът на туризма Николина Ангелкова и изключителният и пълномощен дипломат на Руската федерация у нас Анатолий Макаров посетиха Троянския манастир „ Успение Богородично “ и разискаха опциите за създаване за съветския пазар на направления за поклоннически туризъм в България. Визитата на съветския посланик бе по покана на българския министър. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Руските туристи демонстрират емфатичен интерес към културно-историческите обиколки в страната ни, в това число към многочислените църкви и манастири и духовни празници. Традиционно положителното ни партньорство в туристическата промишленост може сполучливо да се надгради с нови профилирани услуги, в това число за набожен туризъм, акцентира министър Ангелкова.
Тя напомни, че гостите от федерацията са измежду туристите, които употребяват доста спомагателни услуги към главните туристически пакети. За първото полугодие на 2017 година в България са осъществени над 210 хиляди визити на съветски туристи, което е с близо 4% повече от същия интервал на рекордната предходна година. Министър Ангелкова изрече вяра, че този растеж стабилно ще се усилва и в бъдеще.
Посланик Макаров увери, че България предлага доста разнородни форми за отдих и пътешествия и става все по-предпочитана дестинация за неговите сънародници.
Гостите разгледаха обителта и посетиха дребния параклис Голгота, където има кандила, подарени от хора, усетили в живота си чудесата на Богородица. Министър Ангелкова подари на игумена на манастира свещеник Сионий книга за българските икони за библиотеката на светата обител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР