Трите класически приказки – Хензел и Гретел“, Червената шапчица“ и

...
Трите класически приказки – Хензел и Гретел“, Червената шапчица“ и
Коментари Харесай

Разкажи ми приказка и Ню Йорк в ролята на страшната гора

Трите типичен приказки – „ Хензел и Гретел “, „ Червената шапчица “ и „ Трите прасенца “ – бяха преразказани от Кевин Уйлямсън („ Писък “, „ Знам какво направи предишното лято “, „ Дневниците на вампира “) в 10 епизода, от по 60 минути, в новия сериал " Разкажи ми приказка " , чийто финален епизод видяхме по НВО GO в първата седмица на тази година.

В ролята на „ страшната гора " и ужасяващите й обитатели, дебнещи положителните и почтени деца и животинки, тук е Ню Йорк. Градът с неговите изкушения, рискове и кошмарно жестоки жители, живеещи измежду естествените и елементарни хора.

Модерният прочит на историите ни завърта в един актуален екшън, в който красивото и безметежно битие се трансформира за секунди в покруса. Умната и опитна сестра избавя доверчив брат, бунтовна и гневна тинейджърка осъзнава неправилните си визии и избори. Мрачна, кървава история, в която нещата не постоянно са такива, каквито наподобяват, а осъзнаването на границата сред положително и зло е сложна.

В „ Разкажи ми приказка “ виждаме Ким Катрал в облика на баба, Даня Рамирес като деец от Изтока, а Джеймс Уок е отмъстител за почтено починалата си избраница.

Добре направена, разумно разрастваща се и държаща в напрежение конспирация, която върви добре в девет от десетте епизода,  и която, по мое персонално мнение, бе размита в щастливия и  " въздаващ " всекиму заслуженото край, по холивудски, само че нали по този начин е в приказките?!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР