Триполи/Сирт. Камарата на представителите (парламента) на Либия гласува вот на

...
Триполи/Сирт. Камарата на представителите (парламента) на Либия гласува вот на
Коментари Харесай

ТАСС: Либийският парламент утвърди състава на новото правителство

Триполи/Сирт. Камарата на представителите (парламента) на Либия гласоподава избор на доверие на новото държавно управление на националното единение (ПНЕ) на премиера Абдел Хамид Дбейба, предава TACC

За утвърждението на министрите бяха задоволителни 50% от гласовете на присъстващите депутати плюс един глас. Гласуването се организира очевидно и поименно: всеки народен представител, откакто бъде извикан, трябваше да вдигне ръка при положение на утвърждение. В резултат на това 132 от 134 присъстващи депутати гласоподаваха „ за “, двама се въздържаха, а 36 законодатели отсъстваха.

Според резултатите от гласуването, ръководителят на Народното събрание Акила Салех Иса, „ мандатът на този кабинет изтича на 24 декември 2021 година - денят, в който би трябвало да се проведат президентски и парламентарни избори в Либия “. Според Салех, " в случай че е належащо (ако датите на изборите се изместят по една или друга причина), държавното управление на Дбейба след този интервал автоматизирано става краткотрайно, до момента в който се проведат изборите. "

Дбейба от своя страна назова момента на утвърждението на държавното управление " исторически ". " Призовавам за преустановяване на разделянето в страната и давам обещание, че ще работим за реализиране на национално помиряване ", сподели той. " Либия би трябвало да бъде единна и неделима. Единството ще донесе сигурност в родината ни, войната не трябва да се повтори. " Той добави, че фиктивните граници сред районите на страната би трябвало да бъдат отстранени един път вечно.

Първите съвещания по отношение на състава на ПНЕ започнаха в Народното събрание в понеделник. Избран на 5 февруари на Форума за либийски политически разговор в Швейцария, министър-председателят получи 21 дни да образува кабинет. Той показа концепцията за бъдещото държавно управление на Народното събрание на 25 февруари, само че едвам на 6 март показа листата с министрите.

Кабинетът на Дбейба включва 35 портфейла: 27 министри, шест държавни министри и двама заместител министър-председатели. Два основни поста остават вакантни – на министрите на външните работи и на защитата. Ще се проведат съвещания сред министър-председателя и президентския съвет по отношение на кандидатурата на външния министър, а министър-председателят ще поеме отговорностите на министъра на защитата до реализиране на единодушие по отношение на фигура, която ще получи утвърждението и на трите района на страната. Тези кандидатури би трябвало да бъдат допустимо най-независими и да не съставляват никоя от враждуващите до неотдавна сили.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР