Тринадесет нови трамвая на полската компания “Песа ще се движат

...
Тринадесет нови трамвая на полската компания “Песа ще се движат
Коментари Харесай

Доставя новите 13 трамваи за “Цар Борис III”

Тринадесет нови трамвая на полската компания “Песа ” ще се движат по линията на петицата, след ремонта на трасето по бул. Цар Борис III, научи Столица.bg. Днес стана ясно, че е завършил състезанието за избор на доставчит на наземните влакове. Купуването им е финансирано по Оперативна програма “Региони в напредък ”. От цялата процедура остава Столичният електротранспорт за подписа контракта с доставчика.

Победит е полското сдружение “Песа ” (Pesa), Бидгош профилирана в производството железопътни транспортни средства. Компанията е одобрена в цяла Европа и се слави с едни от модерните трамваи. Ремонтът на трасето би трябвало да стартира в ранната пролет на 2019 година Днес гл. арх. Здравко Здравков заяви, че ще се преработва поректа на релсовия път, откакто са открити неточности.

Спечелилият състезанието за ремонта на трасето Джи Пи Груп се отхвърли и към момента не е ясно кой ще го замести. Проектът на Столична община за 125 млн. лева бе утвърден за финансиране от Европейска комисия при започване на месеца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР