Тримесечният доклад включва годишния преглед на глобалната сигурност на газа

...
Тримесечният доклад включва годишния преглед на глобалната сигурност на газа
Коментари Харесай

МАЕ прогнозира тежка зима за газовите доставки

Тримесечният отчет включва годишния обзор на световната сигурност на газа на Международната организация по енергетика

Тазгодишният зимен газов сезон стартира с извънредно високи равнища на цените на естествения газ и волатилност, породени от невижданата неустановеност на доставките, защото Русия внезапно лимитира доставките си по газопроводите за Европа. Резултатът е доста напрежение на пазара на различни източници на доставки. Сигурността на доставките се трансформира в първокачествен приоритет в Европа и други райони вносители, защото не може да се изключи цялостно спиране на съветските потоци към Европа, което ще сътвори в допълнение напрежение и понижаване на търсенето за всички конкурентни вносители на полутечен природен газ.

Това написа в собствен отчет за четвъртото тримесечие на 2022 година Международната организация по енергетика (МАЕ). Той гласи, че " газовата рецесия, провокирана от нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година, докара до поредност от пазарни корекции ".

Според МАЕ европейските купувачи мощно са нараснали поръчките си за полутечен природен газ, което е довело до стягане на пазара и понижаване на търсенето в разнообразни райони вносители. Те са на мнение, че това оказа очевидно влияние и върху държанието при сключването на контракти за полутечен природен газ, като се следи връщане към по-традиционни характерности като договори с закрепено предназначение и по-дълъг период на деяние.

Европейският съюз, чиито страни членки са директно изложени на опасността от понижаване на доставките, одобри редица ограничения за повишение на сигурността им и устойчивостта на пазара преди настъпващата зима, написа БГНЕС.

В документа се показва, че тримесечният отчет включва годишния обзор на световната сигурност на газа на МАЕ и разбор на краткосрочното развиване на пазара на газ до 2023 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР