Тримата ни сънародници са обвинени в притежание фалшиви документа за

...
Тримата ни сънародници са обвинени в притежание фалшиви документа за
Коментари Харесай

Мними журналисти с фалшиви документи: Международният отзвук след заловените български шпиони

Тримата ни сънародници са упрекнати в владеене подправени документа за идентичност. Британски медии пишат, че те са имали най-малко 19 подправени документа без ясни планове, измежду които персонални карти, паспорти и документи от Англия, България, Италия, Испания, Франция, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия.

 

В жилищата им са били открити и подправени прескарти от американски медии, както и маркови облекла от каналите Discovery и National Geographic.

 

Вчера стана ясно, че сънародниците ни са попаднали под радарите след сигнал на проверяващия публицист от " Белингкат " Христо Грозев, които са поръчвали на хора в България да следят активността му. Според събраните данни, оповестени в Би Би Си, и тримата работят за съветските секретни елементи.

 

В биографията си Орлин Русев показва, че е работил като консултант към българското Министерство на енергетиката. Няколко месеца сред 2008-2009 година Русев е бил част от Българския енергиен холдинг. От прокуратурата споделиха, че има данни за осъществявана експертна активност от страна на Орлин Русев в Министерството на енергетиката до 2009 година, когато той е отпътувал за Лондон.

 

Твърди се още, че тримата българи са следили обекти в Лондон, Германия и Черна гора, а групата се е управлявала от самия Русев от къща за посетители в Норфолк. Следователите са разкрили в стаята му съоръжение за правене на подправени документи.

 

Обвиняемите последно се явиха в Централния углавен съд в Лондон на 31 юли и бяха арестувани под стража. Според организация Foresight News те ще се явят в съда на 28 септември, а процесът се чака през януари идната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР