Трима загинали и най-малко четирима ранени, след като многонационалният екипаж

...
Трима загинали и най-малко четирима ранени, след като многонационалният екипаж
Коментари Харесай

Търговски кораб беше поразен от балистична ракета в Аденския залив, има жертви и ранени

Трима починали и минимум четирима ранени, откакто многонационалният екипаж на търговски кораб  беше изумен в Аденския залив от балистична ракета , изстреляна от йеменските бунтовници хути, оповестиха от Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), представено от Ройтерс.

В официално съобщение американските военни показват също, че ракетното попадение е предизвикало обилни вреди на кораба.

По-рано денем организация за наблюдаване на корабоплаването заяви, че трима души от екипажа на плаващия под флага на Барбадос товарен транспортен съд " Тру Конфидънс " (True Confidence) са изчезнали , а четирима са получили тежки изгаряния , откакто съдът е бил развален край крайбрежията на Йемен. Корабособственикът сподели, че плавателният съд е бил ударен от ракета , за която се допуска, че е била изстреляна от хутите. 

В следствие йеменските бунтовници поеха отговорност за нападението.

Гръцките оператори на " Тру Конфидънс " оповестиха, че корабът се носи по течението и е обзет от пожар. Те споделиха също, че не разполагат с информация за положението на 20-членния екипаж и тримата въоръжени охранители. На борда има 15 филипинци, четирима виетнамци, двама жители на Шри Ланка, един индийски и един непалски жител.

Американски боен представител, пожалал да останен неназован, сподели, че от " Тру Конфидънс " се е виждало да излиза пушек, а също, че във водата покрай кораба е била видяна избавителна лодка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР