Трима пациенти загинаха при пожар в Ковид отделението на сливенската

...
Трима пациенти загинаха при пожар в Ковид отделението на сливенската
Коментари Харесай

Синът на загинал в пожара в Сливен пред БНТ: Баща ми е блъскал по вратата, били са заключени

Трима пациенти починаха при пожар в Ковид отделението на сливенската болница Хаджи Димитър. Две са главните версии, по които работят проверяващите.

Синът на един от умрелите в пожара съобщи пред Българска национална телевизия, че ще съди болничното заведение. Нито една институция не се е свързала досега с него.

Ето какво сподели за Българска национална телевизия Георги Люцканов:

" Да, аз ще осъждам болничното заведение - за немърливост. Искам пояснение от шефа на болничното заведение за какво хората са заключени, за какво пожарът се открива след наблюдаване на външни лица, които алармират органите на реда и за какво никой не е реагирал в продължение на 20 минути - татко ми е блъскал по вратата, тъй като не е могъл да си отвори от вътрешната страна. Останалите двама пациенти през това време са били мъртви. Охраната е разрушил вратата, след което е откарал обгорения ми татко на открито и са го качили в колата за спешна помощ. От предходната седмица в тази болница има проблеми с кислородните апарати, с кислорода. Баща ми е звънял в 5.30 да ми споделя, че стопира кислорода и защото той няма алармена система по какъв начин да алармира на лекарския личен състав - звъни на мен, с цел да се обадя аз на телефона на отделението, тъй като те не могат да излязат от там. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР