Трима от общо 17 министри в кабинета на Ренета Инджова

...
Трима от общо 17 министри в кабинета на Ренета Инджова
Коментари Харесай

Пълно с анонимници в служебните правителства. Само шепа познати имена

Трима от общо 17 министри в кабинета на Ренета Инджова са познати лица.. Става дума за Румен Христов, който е част от обединението ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и е бил народен представител в няколко Народни събрания. Друго познато име е това на Бойко Ноев, който преди да влезе в състава на служебно държавно управление, е бил част от кабинета " Беров ". Познато име е това на премиера Ренета Инджова, която става първата и единствена към днешна дата жена-премиер. 

 

Спомняте ли си обаче (без информации в интернет) кои са хора като доцент Никола Василев, Ивайло Трифонов, Чавдар Червенков, Марко Тодоров, Ивайло Знеполски? 

 

Кабинетът на Стефан Софиянски е вторият длъжностен за страната. Управлява от 12 февруари 1997 година до 21 май 1997 година, когато е наследено от държавното управление на Иван Костов. По-известни имена от това държавно управление са това на Иван Нейков, който тогава заема поста на обществен министър. Остава отпред на министерството и в последвалото държавно управление на Иван Костов. Даниела Бобева също е едно от по-известните имена. Тя оглавява министерството на търговията външноикономическите връзки в държавното управление на Софиянски и е заместител министър-председател на държавното управление на Пламен Орешарски. Богомил Бонев също е известно име. Той е министър на вътрешните работи на България през 1997 – 1999 година Кандидатира се за президент на президентските избори в края на 2001, при което е считан за един от главните претенденти.

 

Други лица от кабинета обаче са Емил Таков, Емил Табаков, Иван Лалов, Иван Филипов и впрочем?

 

Следващото служебно държавно управление е това на Марин Райков. То ръководи от 13 март 2013 година до 29 май 2013 година и е назначено от Росен Плевнелиев. В него има по-солидно количество познати имена. Кабинетът идва на власт след подадената оставка на кабинета “Борисов “ в отговор на Антимонополните митинги в страната и след провалените 3 опита за сформиране на държавно управление. Познати имена са това на Екатерина Захариева, част от ГЕРБ, която тогава оглявява Министерство на външните работи. Известно име е и това на Петя Първанова (МВР), както и това на Асен Василев (икономика, енергетика, туризъм). Пост има и артистът Владимир Петен, който поема културното министерство. Журналистът Юлиан Попов заема поста на екоминистър. Тодор Тагарев поема сектор защита.

 

Хора като Деяна Костадинова, Илияна Занова, Николай Милошев и Роман Василев също влизат в този кабинет. 

 

Служебното държавно управление на Георги Близнашки е четвъртото служебно. То е и второто, назначено от Росен Плевнелиев. Управлява страната до 7 ноември 2014 година В него влизат знакови лица от актуалната политическа сцена. Част от кабинета са Екатерина Захариева, Христо Иванов, Велизар Шаламанов, Румен Порожанов, Мирослав Ненков, Даниел Митов.

 

Редом до тях се подреждат имена като Йордан Христосков, Илияна Цанова, Васил Щонов и Мартин Иванов.

 

Последвалите пет служебни кабинета са дело на президента Румен Радев. Първият кабинет на сегашния президент е с министър председател Огнян Герджиков. То бе назначено на 27 януари 2017 година и необуздано на 4 май 2017 година В него влизат имена като Малина Крумова, Илко Семерджиев, Стефан Янев, Деница Златева, Пламен Узунов, Кирил Ананиев. 

 

Част от това държавно управление обаче са и имена като Ирина Костова и Спас Попниколов.

Следват два кабинета с министър председател Стефан Янев, който след това сътвори и своя лична партия. Там бе назначен и Кирил Петков, който дружно с Асен Василев образува “Продължаваме Промяната ”. Останалите два са с министър председател Гълъб Донев. Последният кабинет на Радев ще организира първото си съвещание тази седмица. В него попадат обаче и имена на хора като Андрей Кузманов, който оглавява спортното министерство. Друго такова име е това на Георги Тодоров.

 

Наред с познати политици, във второто държавно управление на Стефан Янев влизат лица като Валери Белчев.

 

В държавното управление на Гълъб Донев забавно бе името на Асен Меджидиев, както и това на Росица-Карамфилова Благова, оглавила Министерство на околната среда и водите. Такава е обстановката и с Росен Христов, който застана отпред на енергийното министерство. Същото важи и за Александър Пулев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР